Als student wou ik afgelopen zomer graag een bijbaantje zodat ik in mijn vakantie met mijn loon leuke dingen kon gaan doen. Persoonlijk hou ik van dieren, zo doe ik namelijk een opleiding voor diergeneeskunde. Toen ik zag dat er nog medewerkers werden gezocht voor een dierentuin bij mij in de buurt kwam ik gelijk in actie. Een week na mijn sollicitatie had ik te horen gekregen dat ik was aangenomen als dierenverzorger.

4

Dit was voor mij een droom die uitkwam ondanks dat ik van tevoren niet precies wist wat ik ervan moest verwachten door mijn gebrek aan ervaring binnen het vakgebied. Ik trok op mijn eerste werkdag vol enthousiasme mijn veiligheidsschoenen aan en was klaar om te beginnen.  Toen ik aankwam werd er duidelijk uitgelegd wat er van me werd verwacht en wat ik moest doen.  Het was voor mij een unieke kans om ervaring op te doen binnen het vakgebied en om mijn favoriete dieren te verzorgen. Ik kwam er al snel achter dat er meer bij kwam kijken dan ik in eerste instantie had verwacht.

In het begin ging alles vrij gemakkelijk en was ik voornamelijk verantwoordelijk voor het voeren van de dieren. Ik kreeg wel al snel meer verantwoordelijkheden, zo moest ik helpen bij de vachtverzorging, hoeven en inentingen van diverse dieren. Ondanks dat dit niet altijd even gemakkelijk was besefte ik wel al snel dat mijn werkzaamheden het welzijn van de dieren verbeterde. Dit zorgde ervoor dat ik er nu echt zeker van ben dat dit is wat ik later wil gaan doen. De goeie begeleiding van mijn collega’s en de verantwoordelijkheden die ik heb gekregen hebben ervoor gezorgd dat ik veel nieuwe dingen heb kunnen leren. Ik ben daarom ook erg dankbaar dat ik deze kans heb gekregen.