Wat is potentiaalvereffening?

Hoe u met potentiaalvereffening een gebouw beveiligt

Is uw bedrijfspand wel veilig? Deze vraag zullen veel ondernemers hebben. We doen er namelijk alles aan om onze panden te beveiligen, maar doen we genoeg? Stel dat de bliksem bij u inslaat, kan uw gebouw dit dan aan? Om de veiligheid van uw gebouw te kunnen waarborgen bij een blikseminslag, is potentiaalvereffening belangrijk. Waarom dit is? Daarover leest u in dit blog meer. We vertellen u hier namelijk wat potentiaalvereffening is en hoe u met potentiaalvereffening een gebouw kunt beveiligen.

Zo werkt potentiaalvereffening

Bij een blikseminslag komen gebouwen en installaties onder extreem hoge spanningen te staan. Dit kan erg gevaarlijk zijn. Zeker wanneer afzonderlijke onderdelen onder verschillende spanning (potentiaal) komen te staan, want dan kan er elektrocutie gevaar ontstaan. Een potentiaalvereffening kan deze verschillen in spanning neutraliseren om uw gebouw veilig te houden. Hierbij koppelt de potentiaalvereffening alle onderdelen van uw gebouw die stroom kunnen geleiden. Denk aan de waterleidingen, cv-leidingen, maar ook trappen en kabelgoten. Tussen al deze delen worden geleidende verbindingen geplaatst. Vervolgens worden alle onderdelen via een potentiaalvereffeningsrail op de veiligheidsaarding aangebracht en de potentiaalvereffening aangesloten op de uitwendige bliksemafleidinstallatie indien deze aanwezig is.

Kies voor veiligheid, laat een potentiaalvereffening installeren

De kans dat de bliksem in uw gebouw inslaat, is klein, maar het kan u zomaar overkomen. En de schade die u dan heeft, zal enorm zijn. Om dit te voorkomen en ook uw eigen veiligheid te waarborgen, is het belangrijk dat u een potentiaalvereffening laat installeren. Voor de veiligheid in en om een gebouw is potentiaalvereffening van belang. U hoeft zich dan voortaan geen zorgen meer te maken over een blikseminslag, want uw gebouw is veilig! Vond u dit interessant? hier leest u meer blogs van ons.