Dit zijn de beste magazijnwagens voor in de industrie

magazijnwagens en transportkarren

In de industrie zijn magazijnwagens en transportkarren onmisbaar. Je vervoert hier namelijk gemakkelijk allerlei spullen mee, waardoor het personeel op een efficiëntere wijze werkt. Er zijn veel verschillende soorten magazijnwagens. Welke magazijnwagens en transportkarren passen het best bij jouw organisatie? Lees alles over verschillende magazijnwagens en transportkaren in dit artikel.  

Welke soorten magazijnwagens zijn er?

Er zijn verschillende soorten magazijnwagens en transportkarren die je gebruikt in de industrie. Zo zijn er steekwagens die je gebruikt in de industrie, plateauwagens, stapelaars, etagewagens, tafelwagens, palletwagens, mobiele schaarheftafels en dollies. Al deze wagens hebben hetzelfde doel: producten van A naar B brengen. Of dat nu in meters is of in hoogte. Hierdoor werkt het personeel in de industrie een stuk makkelijker. Wat zijn nu de beste magazijnwagens en transportkarren voor in de industrie?

Palletwagen voor pallettransport

Veel industrieën werken met producten die op pallets gestald worden. In dat geval is een palletwagen (ook wel pompwagen) onmisbaar op de werkvloer. Palletwagens zijn magazijnwagens die onderling verschillen tussen draagvermogen, vorklengte en wielsoorten. De wielen en vorken van een palletwagen beweeg je omhoog en omlaag, waardoor je de pallets gemakkelijk verplaatst. Een eenvoudige palletwagen zorgt al voor meer efficiëntie en veiligheid op de werkvloer.

magazijnwagens en transportkarren

Schaarheftafel

Een schaarheftafel of schaarhefwagen is een ergonomische magazijnwagen in veel magazijnen, distributieketen en warenhuizen. Dit komt doordat je een schaarhefwagen volledig in hoogte verstelt, waardoor je niet bukt om producten op te pakken of te verplaatsen. Door de wielen verplaats je de schaarheftafel erg gemakkelijk. Een schaarheftafel is zeer geschikt voor gebruik bij transport, opslag en ongelijkvloerse omstandigheden.

Plateauwagens

Worden er in jouw industrie meerdere kleine producten of enkele zware producten tegelijk vervoerd? Dan is een plateauwagen een geschikte optie. Door de soepel wielen en de trek/duwstang verplaats je een plateauwagen erg gemakkelijk met verschillende producten erop. 

Stapelaar

Een andere goede magazijnwagen is een stapelaar. Deze transportkarren zijn bedoeld om ladingen tot een bepaalde hoogte te brengen. Hierdoor zet je de ladingen gemakkelijk in een stelling. Stapelaars zijn erg stabiel, waardoor ook zwaardere voorwerpen op de stapelaar geplaatst kunnen worden. Je kiest tussen vorken of een platform op de ladingen op te zetten.

Wanneer je kiest voor magazijnwagens en transportkarren voor jouw industrie, is het belangrijk om te weten waarvoor je deze precies nodig hebt. Ga dus goed na wat voor magazijnwagens je nodig hebt en vraag eventueel om hulp bij het kiezen van de juiste magazijnwagen.