Waar een persoonlijke lening voor bedoeld is

persoonlijke lening

Er zijn veel manieren om geld te lenen. In de vorm van een hypotheek, studiefinanciering of een zakelijke lening. De meest voorkomende leenvorm is waarschijnlijk de persoonlijke lening. Een persoonlijke lening is een particuliere manier van lenen die voor van alles in kan worden gezet. Wil jij een persoonlijke lening afsluiten? Dan heb je eerst deze informatie nodig.

persoonlijke lening

Wat is een persoonlijke lening? 

Een persoonlijke lening is een bankterm voor een consumptief krediet waarbij het geleende bedrag in één keer wordt uitbetaald en daarna door de lener in een vaststaand aantal termijnen wordt terugbetaald. Elke termijn bevat een aflossingscomponent en rente over de restschuld. Dit is de meest complete omschrijving van een persoonlijke lening. Het doel van de lening wordt hier minder in twijfel getrokken. Je kunt dus een persoonlijke lening afsluiten voor een auto maar ook voor een fiets, huwelijk of verhuizing. De persoonlijke lening is per definitie persoonlijk dus je kunt er niet iets mee doen voor je bedrijf. Zo werkt het niet. Daarvoor kun je een zakelijk krediet afsluiten.

persoonlijke lening

Soorten persoonlijke leningen

Goed om te onthouden is dat de rente vaak vrij hoog ligt bij een persoonlijke lening. Een bedrag dat je leent dat niet puur noodzakelijk is krijgt vaak een hoge rente mee. Bij een hypotheek valt dat mee omdat je daar eigenlijk niet onderuit komt. Een huis kopen zonder hypotheek is niet te doen. De persoonlijke lening is meer bedoeld voor uitgaven waar je ook voor zou kunnen sparen maar die je liever nu al doet.