Perscontainers: ideaal voor het inzamelen van bedrijfsafval

perscontainer

Elk bedrijf produceert afval en dat moet je afvoeren. Daar zijn vele soorten containers voor beschikbaar. Het is alleen wel lastig om te bepalen welk nu voor jou het meest geschikt is. Dat kan bijvoorbeeld een model van Afvalperscontainer.nl zijn. Op deze plek leren we je alles over de pluspunten van de perscontainer.

Wat is een perscontainer?

Wanneer je kijkt naar wat een perscontainer op Afvalperscontainer.nl eigenlijk is, dan zie je al direct het voordeel. Het is een container die het afval samenperst. Je hebt ondergrondse en bovengrondse modellen. Wanneer je een ondergronds model kiest, dan is er alleen een zuil met klep boven de grond te zien. De rest is weggestopt onder de grond. Daar zitten de nodige voordelen aan.

Het besparen van ruimte

Het belangrijkste pluspunt van een perscontainer is dat je veel minder ruimte nodig hebt. Het afval wordt heel klein gemaakt. Daardoor kan je veel meer in de container stoppen. Dat is echt een gigantisch verschil met andere containers. Je hebt aan één perscontainer vaak voldoende. Waar je van andere soorten containers meerdere modellen nodig hebt. Zo kan je dus veel ruimte besparen. Dit maakt het goed scheiden van afval bij de bron gemakkelijk.

De container minder vaak laten legen

Het is niet alleen zo dat één container al voldoende is. Er kan zoveel in dat ook het legen veel minder vaak hoeft. Dit is natuurlijk een groot voordeel. Je kan daardoor de kosten voor het legen flink terugdringen omdat je dit minder vaak hebt te doen. Minder legen is minder betalen, dus dat loopt al snel op. Bovendien is het ook nog eens beter voor het milieu omdat de ophaaldienst minder vaak hoeft te rijden.

Een hygiënisch model

De perscontainer heeft als voordeel dat deze hermetisch afgesloten is. Je ruikt de afvallucht dus niet. Ook zie je het afval niet. Daarnaast is de kans dat het ongedierte aantrekt een stuk kleiner. Dit heeft mede te maken met de lagere temperaturen in de ondergrondse container. Dat kan een groot verschil maken. Het afval zal minder snel rotten en langer op dezelfde plek bewaard worden.