Kantoorbaan zonder diploma? Vergeet het maar

Dat het bijna onmogelijk is om een kantoorbaan zonder diploma te krijgen heeft Jolanda ondervonden. Ze werkte al jaren voor 12 uur per week als telefoniste bij een grote zorginstelling, maar wilde na verloop van tijd wat meer uren werken. Haar werkgever kon haar niet helpen en solliciteren naar een kantoorbaan durfde ze niet. Om wat beter beslagen ten ijs te komen volgde Jolanda twee cursussen bij Fabius opleidingen: de opleiding Administratief Medewerker en de opleiding Commercieel Administratief Medewerker. Tijdens die opleidingen leerde ze goed omgaan met kantoorsoftware op de computer en kreeg ze de nodige kennis over de gang van zaken op een kantoor.

Geselecteerd uit 252 sollicitanten

Jolanda is heel positief over haar opleidingen, want ze hoeft nu niet meer op zoek naar een kantoorbaan zonder diploma. Na lang aandringen van de docent van Fabius trok ze de stoute schoenen aan en schreef een sollicitatiebrief. Jolanda is supertrots dat haar dat is gelukt en dat ze nu een baan heeft. Ze voldeed aan alle eisen voor de functie en voelde zich tijdens de sollicitatieprocedure door haar opleidingen zeker va haar zaak. “Ik ben uitgekozen uit 252 sollicitanten. Wat de doorslag heeft gegeven weet ik niet, maar ik ben er wel heel trots op. Het was mij nooit gelukt om deze kantoorbaan zonder diploma te krijgen.”

”Solliciteer nooit op een kantoorbaan zonder diploma”

Hoewel Jolanda in eerste instantie dacht dat ze wel een kantoorbaan zonder diploma zou kunnen krijgen, is ze daar helemaal van teruggekomen. Voor haar heeft Fabius opleidingen bewezen dat een diploma essentieel is om een leuke baan te bemachtigen. Ze raadt iedereen die in dezelfde situatie zit om haar voorbeeld te volgen. “Het is echt een verschil van dag en nacht als je een diploma hebt bij het solliciteren of je een kantoorbaan.”