We kunnen de type crypto exchange sites onderverdelen in verschillende categorieën. Bestebank heeft een aantal voor je eruit gelicht en gaat er iets dieper op in wat dit nu precies inhoud. De makelaars hebben voor cryptovaluta wisselkantoren online gezet. De makelaar koopt grote hoeveelheden in en probeert deze tegen een commissie weer te verkopen. Nederland heeft vele brokers waardoor je eenvoudig tegen een gunstig tarief crypto’s kunt kopen. Hierin heb je ook weer verschillen, het beste is om een broker te nemen die direct overmaakt op je rekening zodat je de crypto direct in bezit hebt.

Bestebank

Handelsplatformen

Sommige handelsplatformen beschikken over een dollar of euro rekening, hierbij kun je direct valuta voor crypto valuta verhandelen. Het is zeer voordelig hier te kopen omdat de platformen beschikken over een eigen orderboek. Bestebank heeft onderzoek gedaan, Bitavo is in Nederland de enige crypto exchange met een eigen orderboek waar je met iDEAL cryptovaluta kunt kopen. In Europa behoort Bitpanda tot één van de beste, zij hebben een miljoen gebruikers en beschikken over meer dan 100 werknemers die continu verbeteringen doorvoeren. Je kunt er niet alleen cryptovaluta kopen maar ook goud, dat is uniek.

Bestebank

Handelsbeurzen

De derde variant die Bestebank bespreekt is de exchange met margin trading. Hierbij wordt er vooral gericht op contracten waarbij een flinke hefboom wordt gebruikt. Handelen met derivaten en hefbomen hebben een zeer groot risico op verlies van je inleg. Een derivaat uit Nederland dat handelt met margin trading is Débit, zij hebben een kantoor in Amsterdam. Er wordt ook hard gewerkt aan de regelgeving van de Europese antiwitwas richtlijnen, dit gebeurd via de Verenigde Bitcoinbedrijven.