Wil jij leren programmeren?

programmeren

Zou jij graag willen leren programmeren? Wil jij verschillende dingen kunnen programmeren? Of heb jij dit nodig voor je baan? Of wil jij gewoon snel dingen leren programmeren? Dan ben je bij icttrainingen.nl op het goede adres. Een programmeur is iemand die andere dingen programmeert. Vaak zijn deze dingen digitaal in werking aangezien bijna alles nu via computers gaat. Programmeren eist veel tijd en geduld. Voor veel mensen is het lastig om als programmeur te beginnen, omdat ze vaak met een te hoog niveau beginnen. Het is altijd handig dat je makkelijk begint als programmeur. Je kan veel verschillende dingen leren programmeren. Computers, chips en bijvoorbeeld installaties voor bedrijven. Ook voor auto`s worden tegenwoordig programmeurs gebruikt. Zoals voor de nieuwe Tesla.

Java

Verschillende programmeurs

Er is veel vraag naar het leren programmeren aangezien alles nu digitaal gaat. Bedrijven vragen naar goede programmeurs. Er zijn verschillende programmeurs die allemaal verschillend werk verrichten maar ook weer niet. Allemaal hebben ze een doel en dat is iets programmeren, alleen doen ze dat allemaal op een eigen manier. Verschillende programmeurs zijn:

  • Een Java programmeur: Java is wereldwijd het grootste programmeertaal. Bijna alles op mobiele telefoon en computers draaien op Java
  • Een Python programmeur: Python programmeur is iemand die veel werkt met codetaal. Deze soort is vaak voor beginnende programmeurs en is eenvoudig. 
  • Een C-programmeur: Deze soort is een relatief oude soort. Het komt uit de jaren 70.  Veel bedrijven werken nog met deze methode. 
  • Een Javascript programmeur: Dit is iets anders als de normale Java. Dit wordt gebruikt om webpagina`s te ontwikkelen. 
  • C# programmeur: Deze methode is een tegenhanger van Java.
  • PHP programmeur: PHP is makkelijk te leren en volgens vele programmeurs eenvoudig. 
  • Swift programmeur: Swift is een nieuwe methode (2014) en is ontwikkeld door Apple voor haar besturingssystemen. 

Voor al deze verschillende programmeurs zijn verschillende opleidingen die je hiervoor kunt volgen.  

PHP

Welke methode van programmeren kiezen?

Wat wil jij bereiken met programmeren? Heb je verschillende doelen met programmeren? Hierna moet er gekeken worden naar wat je wilt gaan programmeren. Wil je iets doen met computers of juist iets met games? Hierna moet je kijken hoe zwaar je wilt beginnen. Vaak hebben programmeurs weinig motivatie om door te gaan met hun studie omdat ze hoog beginnen met de studie. Hierdoor hebben ze veel moeite met de ontwikkeling. Het beste is dus om eenvoudig te beginnen met de basis. De basis wordt ook Python programmeur genoemd. Hierna is het goed om wat tutorials te doen. Hiermee kan je achterkomen of programmeren wel echt iets is voor jou. Er zijn verschillende tutorials die je kan volgen. Ook hebben ze vaak allemaal een andere methode zodat je kan kijken wel methode nou echt bij je past. En als laatst moet je rustig beginnen. Het programmeren van dingen neemt veel tijd en geduld in beslag. Probeer veel informatie en kennis op te doen over programmeren voordat je echt aan de slag wilt gaan. Voor meer informatie kan je naar de website: icttrainingen.nl gaan.