Bureaustoel

Veel mensen spenderen een groot deel van de dag achter een bureau. Bijvoorbeeld op het werk op kantoor, om te studeren, of thuis voor de ontspanning. Hoe dan ook betekent dit dat en goed bureau zeer belangrijk is. Als je veel uur per dag achter een bureau zit kan een goed bureau mogelijke rugklachten of nekpijn wellicht wel voorkomen. Met een goed bureau wordt vooral bedoeld dat de hoogte en de grootte van het bureau correct zijn. Er zijn bijvoorbeeld bureau’s die je kunt aanpassen, zoals een zit sta bureau. Het is dus zeker geen slecht idee om te investeren in een goed bureau. 

De juiste afmetingen

Het is vastgesteld welke afmetingen een bureau precies moet hebben. Deze afmetingen zijn vastgesteld met behulp van de europese normen voor ergonomie. Een ergonomische bureaublad moet minimaal 80 cm diep zijn en minimaal 120 cm breed zijn. Het beste is een bureau met een blad van 160 cm breedte. De hoogte van het bureaublad is echter vooral afhankelijk van de lengte van een persoon. Gemiddeld is de hoogte van een bureau ongeveer 73 cm voor een persoon van rond de 1 meter 70. Als je korter of langer bent dan zal het bureau minder hoog of juist hoger moeten zijn.

Verstelbaar

Omdat de ideale hoogte van een bureau dus nog wel eens kan verschillen is het eigenlijk nooit een slechte keuze om voor een verstelbaar bureau te gaan. Hierbij is een zit sta bureau onderstel al helemaal goed. Met zo’n onderstel weet je zeker dat het bureau verstelbaar is en dat je er zelfs achter zou kunnen staan. Echter kun je zelf het bovenblad kiezen waardoor het bureau ook altijd past bij het interieur. Vooral als je vaak last hebt van je rug of nek nadat je een tijdje stil hebt gezeten kan een zit sta bureau heel erg fijn zijn. Zo is het bureau helemaal naar wens.