Waarom kiezen voor het registreren van je merknaam?

Wanneer je een eigen bedrijf hebt en misschien daarbij wel een eigen product maakt, dan heb je te maken met een eigen merknaam. In een aantal gevallen is het verstandig om de keuze te maken om de merknaam registreren. Op deze manier kun je de merknaam goed beschermen en blijft de naam die jij aan je producten of diensten hebt gegeven uniek. Het is daarom belangrijk om je merk te registeren en de concurrentie niet de kans te geven om de naam over te nemen of om zelf aangesproken te worden over het feit dat jouw merknaam nog helemaal niet voorzien is van een registratie. 

Het misbruik door anderen

Wanneer je je merknaam laat registeren bij bijvoorbeeld jumptrademarks, dan kun je jouw product beschermen tegen eventuele concurrentie die jouw unieke product na wil maken. Wanneer je jouw merknaam registreert, is dit dus uniek en mag het nergens gebruikt worden, behalve wanneer je besluit om jouw merknaam te verkopen of om deze in licentie te geven. Op deze manier kan de registratie van je merknaam best wel heel wat extra geld opleveren en zie je dat het geen overbodige luxe is. Je weet nu tenslotte zeker dat je deze merknaam mag gebruiken en dat het uniek is zonder dat je hier later problemen van zult gaan ondervinden. 

De essentie van het registreren

Het is dus kortgezegd erg belangrijk om je merknaam te registreren wanneer jij een mooi product of een mooie dienst op de markt gezet hebt en je wil gaan voor een extra stukje zekerheid door te zorgen dat alleen jij die naam gebruikt en mag gebruiken zonder dat anderen de mogelijkheid of de kans krijgen om hier misbruik van te kunnen maken door het product na te gaan maken en het feit dat jij een aantal rechten hebt geeft jou de luxeposite waarbij je na een tijd zelfs best wel flink wat geld kunt gaan verdienen doordat je deze slimme zet gedaan hebt.