Waarom beleggen in een vastgoedfonds?

vastgoed

Vastgoedbeleggingen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Beleggers hebben steeds meer belangstelling getoond voor investeringen in vastgoed als een manier om hun kapitaal te laten groeien. Een van de meest gebruikelijke manieren om te beleggen in vastgoed is door middel van een vastgoedfonds. In dit artikel dan ook de voordelen van het beleggen in vastgoedfondsen en waarom u dit zeker in overweging moet nemen als onderdeel van uw beleggingsstrategie.Huis

1. Diversificatie

Het hebben van een divers portfolio is belangrijk om risico’s te spreiden. Beleggen in een vastgoedfonds biedt u de mogelijkheid om te investeren in vastgoed zonder de afhankelijkheid van één specifiek pand. In tegenstelling tot direct beleggen in vastgoed, belegt u in een gevarieerde portefeuille van panden. Hierdoor verlaagt u het risico dat u loopt en kunt u uw kapitaal laten groeien zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de onderhoudskosten.

2. Passief inkomen

Een ander voordeel van beleggen in een vastgoedfonds is het verkrijgen van een passief inkomen. Investeerders in een vastgoedfonds ontvangen regelmatig inkomsten uit de huurinkomsten van de panden die het fonds bezit. Het mooie hieraan is dat u geen tijd en moeite hoeft te besteden aan het zoeken naar en beheren van vastgoed. Door uw geld te beleggen in een vastgoedfonds laat u dit werk over aan professionals.

3. Langdurige waarde

Het is algemeen bekend dat vastgoed op lange termijn waarde behoudt en mogelijk zelfs in waarde stijgt. Beleggen in vastgoedfondsen biedt u daarom de kans om te beleggen in een actief dat zich goed staande houdt, in ieder economisch klimaat. Omdat het vastgoedfonds in verschillende panden investeert en daarbij een focus op waardebehoud hanteert, is uw belegging beschermd tegen marktschommelingen en waardevermindering.

4. Liquiditeit

Een groot voordeel van beleggen in vastgoedfondsen is de liquiditeit die het investeringsproduct biedt. In tegenstelling tot het direct kopen van vastgoed, waarbij het moeilijk kan zijn om snel een pand te verkopen, kunt u binnen enkele dagen uw aandeel in het vastgoedfonds verkopen. Indien u uw geld weer nodig hebt, doet u dat met een druk van de knop via uw broker. Een makkelijke en snelle manier om uw geld in eigen hand te houden.

5. Toegankelijkheid

Ten slotte is beleggen in vastgoedfondsen ook redelijk toegankelijk. U hoeft niet over een groot kapitaal te beschikken om in te stappen. Er zijn fondsen met verschillende minimuminvesteringen. Het is mogelijk om te starten met een bedrag dat u kunt missen. Vastgoedbeleggingen op deze manier kunnen ook interessant zijn voor beginnende beleggers. Ze zijn eenvoudiger te begrijpen en toegankelijker dan direct beleggen in vastgoed.

Beleggen in vastgoedfondsen biedt beleggers de mogelijkheid om te beleggen in vastgoed zonder de nadelen die direct beleggen in vastgoed met zich meebrengt, zoals hoge opstartkosten of zorgen over onderhoud. Belangrijker nog, vastgoedfondsen bieden meer vermogensgroei en een hoger passief inkomen dan andere vormen van beleggen. Dit zijn slechts enkele van de vele voordelen die beleggen in vastgoedfondsen biedt. Wij raden u dan ook aan om zeker te overwegen om dit type belegging op te nemen in uw beleggingsstrategie.

Meer informatie bij: CORUM Investments.