Tips voor het inpakken van pakketten

Verstuur je af en toe of regelmatig een pakket? Dan is het wel belangrijk dat dit goed verpakt is en dat je het snel kunt inpakken. Zo kun je gebruikmaken van een pistoolafroller of een dozensluitmachine. Hoe kun je pakketten nu het beste inpakken? In dit artikel vind je enkele handige tips.

1. Kies voor stevig karton

dozensluitmachine

Dun karton dat snel beschadigd raakt is natuurlijk niet ideaal voor het inpakken van pakketten. Kies altijd voor stevig karton, zodat je zeker weet dat dit niet zomaar scheurt. Zo weet je zeker dat de producten die je verzendt goed beschermd zijn.

2. Gebruik noppenfolie of extra papier

Het is altijd aan te raden om gebruik te maken van noppenfolie of extra papier. Hierdoor worden je producten beter beschermd tegen bijvoorbeeld de weersomstandigheden. Als de doos een stuk groter is dan je producten zorgt het folie of papier er ook voor dat de producten niet kunnen gaan rollen. Verzend je meerdere producten in één doos? Wikkel dan elk product in noppenfolie of extra papier, zodat ze niet tegen elkaar kunnen stoten.

dozensluitmachine

3. Gebruik een pistoolafroller of dozensluitmachine

Je kunt een doos natuurlijk sluiten door steeds een stukje tape af te knippen en dit op de doos te plakken. Als je wat vaker pakketten verzendt, is dit echter niet aan te raden. Het kost je namelijk redelijk wat tijd. Je kunt hiervoor dan beter een pistoolafroller gebruiken of – als je echt veel pakketten verzendt – een dozensluitmachine.