Tips voor het creëren van een duurzame organisatie

Tips voor het creëren van een duurzame organisatie

Hands protecting globe of green tree on tropical nature summer background, Ecology and Environment concept

Zo creëert u een duurzame organisatie

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Zowel onder particulieren als bij bedrijven. Veel ondernemers proberen dit thema dan ook in hun bedrijf te implementeren. Maar het creëren van een duurzame organisatie is niet zo gemakkelijk als het klinkt. U moet hier wel een goede strategie voor hebben. En u moet ervoor zorgen dat u het niet alleen hoeft te doen. In dit blog geven we u graag een aantal tips voor het creëren van een duurzame organisatie. Lees snel verder en ontdek hoe u uw bedrijf verduurzaamd.

Start met een duurzaamheidsstrategie

Om een duurzame organisatie te creëren, heeft u een duurzaamheidsstrategie nodig. De visie die u heeft over duurzaam ondernemen, wordt vertaald naar een specifieke strategie zodat u uw doel kunt bereiken. Hierbij gaat het over het vastleggen van langetermijndoelstellingen. Wat kunt u nu doen om de toekomst beter te maken? En wat is hiervoor belangrijk? U heeft een goede duurzaamheidsstrategie nodig, anders is het creëren van een duurzame organisatie gedoemd om te mislukken.

Creëer bewustwording

U kunt niet in uw eentje een duurzame organisatie creëren. Dit doet u samen. Creëer bewustwording onder uw personeel, maar probeer ook verschillende stakeholders te informeren over de komende transitie van uw bedrijf. Maak iedereen enthousiast. Als iedereen namelijk meewerkt aan uw duurzaamheidsstrategie is succes gegarandeerd!

Laat het aan de buitenwereld zien

Lukt het met de verduurzaming van uw bedrijf? Laat dit dan zien aan de buitenwereld. Bij afnemers en klanten komt duurzaamheid namelijk steeds hoger in het eisenlijstje te staan. U mag het dus best benoemen in uw marketinguitingen dat u bezig bent met het creëren van een duurzame organisatie. Dit levert u alleen maar meer afnemers en klanten op. Win-win dus! Slimmer omgaan met bedrijfsafval? Lees hier hoe u dat doet.