Snelheid van het lassen

Lasdraad

Wil je op hoge snelheid kunnen lassen op je klus of project, dan is het de moeite waard om met gevulde lasdraad te werken. Je kunt hoge snelheden behalen met de draad, terwijl de kwaliteit van de las prima in orde blijft. Het werken met de draad die gevuld is met poeder heeft een aantal voordelen, de draad die hol van binnen is wordt gevoeld met poeder dat flux wordt genoemd. In principe is het een omgekeerde elektrode, bij elektroden is het poeder op de lasdraad bevestigd. 

Lasdraad

Waaruit bestaat het poeder?

Het poeder wat in de holle draad zit bestaat uit verschillende stofjes die bij verhitting een beschermend gas vormen voor het smeltbad, het metaal wat vloeibaar is geworden wordt beschermd tegen zuurstof. Tevens kan er met grote stromen worden verwerkt, dit omdat er een snel stollende slak wordt gecreëerd. Deze slak ondersteund het smeltbad in verschillende posities, hierbij wordt zoveel mogelijk spetteren voorkomen tijdens het lassen. De slaklaag kun je na het lassen eenvoudig weer verwijderen.

Kostbaar product

Een gevulde lasdraad is wel een kostbaar product om te gebruiken, toch wordt het materiaal best veel gebruikt. Natuurlijk afhankelijk van waarvoor je het gebruikt, de draad is perfect voor laswerkzaamheden waar een niet te hoge kwaliteit wordt geëist. Ook wanneer je snel moet lassen kun je met de draad goed uit de voeten, omdat je er snel mee kunt lassen kan dit de prijs nog een klein beetje. Platen kunnen tot ongeveer 1,5 mm gelast worden met de lasdraad die gevuld is, het grootste voordeel is dat je niet afhankelijk bent van een beschermgas.