Olijfboom in jouw tuin? Goed idee!

Olijfbomen zijn prachtige bomen en brengen een exotische sfeer in jouw tuin. Misschien doen de bomen je wel denken aan de vakantie. Hoe fijn is het dan als je elke dag dat vakantiegevoel een beetje kan ervaren? Heerlijk toch? Wij hebben goed nieuws voor je, want dat is te regelen. Heb je er al eens over nagedacht om een olijfboom in jouw eigen tuin te plaatsen? Er zijn genoeg mogelijkheden om een olijfboom te plaatsen in een Nederlandse tuin. De olijfboom heeft een mooi uiterlijk, is het hele jaar groen en een echte aanwinst voor jouw tuin.

De olijfboom is makkelijk in onderhoud

De verzorging van de olijfboom is eenvoudig, de boom is niet veeleisend want je hebt er weinig onderhoud aan. De olijfboom groeit namelijk heel traag en hoeft daarom nauwelijks gesnoeid te worden.

Echte groene vingers heb je voor de olijfboom dus niet nodig. Het belangrijkste is dat je de olijfboom op een zonnige plek in jouw tuin zet, het is een echte zonaanbieder. Ga daarom bij het planten op zoek naar de beste plek in de tuin, dan heb je het meeste profijt van jouw boom.

De olijfboom houdt niet heel erg van vorst, daarom adviseren we je om de boom in de winter af te dekken of binnen te zetten. Maar er zijn ook winterharde olijfbomen, dus kijk goed welke wensen je hebt en welke boom daar het beste bij past.

Olijfboom kopen? Laat je adviseren

Olijfbomen zijn er in verschillende soorten en maten. De prijzen variëren ook flink. Ben je op zoek naar een olijfboom, koop dan niet zomaar een boom maar neem echt eens een (online) kijkje bij een specialist. Zo hoor jij alles over de verschillende varianten olijfbomen die er zijn en hoe je ze het beste verzorgt. Op basis van alle informatie kan jij dan de beste keuze maken.