Met linkbuilding scoor je hoger op zoekmachines!

Linkbuilding

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, is het belangrijk dat je ook vindbaar bent op het internet. Hiervoor zal je allereerst een site online moeten gooien. Als je eenmaal een site online hebt staan, is het belangrijk dat je de snelheid van de site optimaliseert. Zo is dit prettig voor de bezoekers en zullen ze eerder wat kopen. Als de site eenmaal goed in elkaar zit, kun je gaan kijken naar hoe je nieuwe bezoekers trekt. Een SEO is hierbij onmisbaar. SEO staat voor search engine optimization. Dit houdt in dat je met verschillende methodes ervoor zorgt dat er meer bezoekers op je site terecht komen. Een belangrijk aspect binnen de SEO, is linkbuilding.

Linkbuilding

Wat is linkbuilding?

Voor mensen die regelmatig werken aan de online marketing is een linkbuilding een erg bekend begrip. Wanneer je niet thuis bent in de online marketing, is het niet vreemd als je niet weet wat dit inhoudt. Als we het hebben over de linkbuilding, gaat dit om pagina’s die naar elkaar linken. Dit gaat zowel om eigen pagina’s, als om externe pagina’s. Om een goed linkprofiel te creëren, zal je met beiden moeten werken. Wanneer er wordt gesproken over linken tussen verschillende sites, hebben we het over externe linkbuilding. Om te zorgen voor een goed extern linkprofiel, zal je moeten beschikken over een sterk netwerk. Een sterk netwerk houdt in dat je de mogelijkheid hebt om vanuit een andere site door te linken naar die van jou. Het aantal bezoekers dat de site trekt waar je vandaan komt, is van groot belang.

Linkbuilding

De teksten op de site

Naast dat je moet zorgen voor een sterk linkprofiel, is het ook belangrijk dat de teksten op een site van goed niveau zijn. Zo dienen deze zowel goed leesbaar te zijn voor bezoeker, als afgestemd te zijn op de wensen van een zoekmachine zoals Google. Het schrijven van SEO teksten is een vak op zich en wordt uitgevoerd door copywriters. Wanneer je teksten op je site wilt plaatsen die zorgen voor meer bezoekers, zal je allereerst een zoekwoorden analyse moeten doen. Kies een aantal zoekwoorden die goed scoren en waar weinig concurrenten in actief zijn. Zo is de kans het grootst dat je meer bezoekers trekt naar je website en dat is precies hetgeen waar je als site-eigenaar naar op zoek bent.