Vrijwel alles dat over de toonbank of vanuit een webshop geleverd wordt moet verpakt worden. Iedere ondernemer zal daar veel aandacht aan besteden, omdat je verpakking het gezicht is van je bedrijf. Als de klant ervaart dat de verpakking net zoveel aandacht krijgt als het product geeft dat jouw bedrijf een professionele uitstraling. Denk na over het ontwerp, de kleur en de stijl die opvalt en die natuurlijk past bij de huisstijl van jouw bedrijf.

Kies bewust voor de verpakking die bij jou past

De keuze die je maakt zal in eerste instantie moeten afhangen van het product dat je aanbiedt, de gelegenheid waarvoor het bestemd is en daarnaast het type klant waar je je op richt. Er zijn ook praktische aspecten waarmee je rekening houdt. Bij online bestellingen houd je, naast de luxe verpakking van het product zelf, ook rekening met transportverpakking. Ook dat mag een elegante uitstraling hebben. Het materiaal van de verpakking wordt ook bepaald door breekbaarheid en houdbaarheid van de verzending. Luxe verpakking laten maken voor voedingsproducten moet voldoen aan andere eisen dan luxe verpakking voor een cosmetisch product. En dat verschilt ook weer van verpakking voor bijouterie of kleding. We denken ook aan totaal andere categorieën zoals luxe verpakking van bloemen en planten tot huishoudelijke apparaten en computers.

Als je het zelf even niet weet, vraag het dan aan een specialist

Het verpakken van alle producten vraagt specifieke kennis en vaardigheid, waar je als producent misschien niet zelf over beschikt. Vraag het daarom aan de specialisten. Er zijn meerdere bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn en waar je jouw luxe verpakking kan laten maken. Je krijgt hulp bij het ontwerpen en hoe jouw huisstijl wordt verwerkt in het ontwerp. Samen kiezen van materiaal zoals het type karton, papierdikte, glans of juist mat, laminaat in goud of zilver. Een verpakkingsbedrijf zoals Blockline geeft ook advies over de mogelijkheden van druktechnieken en maatwerk verpakkingen.

Het veelbelovende kartonnen doosje

Een veel gebruikte verpakking is het kartonnen doosje. Een luxe doosje biedt oneindig veel mogelijkheden voor verpakking van allerlei soort producten die afgesloten kunnen worden verzonden of worden meegegeven. Met een doosje kan je zoveel kanten op, is volledig bedrukbaar en ruim aanwendbaar als luxe verpakking voor veel producten. Je bepaalt zowel het interieur en de buitenbekleding van je doosje. Er zijn doosjes met een los deksel of een schuifdoos, een doos die je met een klep opentrekt of met een scharnier opent, archief doosjes, boetiek tasjes en nog veel meer mogelijkheden. Met de keuze van het luxe verpakkingsmateriaal bepaal je zelf waar je de aandacht voor wil trekken zodat de klant al tevreden is voordat het product is ontpakt.