Jouw onderneming internationaliseren? Denk dan hier aan!

vertaalbureau

Internationalisering is voor veel ondernemers een grote droom. Dit komt omdat jouw doelgroep exponentieel kan stijgen als je jouw onderneming weet te internationaliseren. In plaats van dat je beperkt bent tot de landgrenzen van het land waarin jij opereert ben je ineens helemaal niet meer beperkt. Ondanks dat er ineens ontzettend veel mogelijk is, kan er natuurlijk ook ontzettend veel meer misgaan dan voorheen. Het is dan ook zaak om de internationalisering zo goed mogelijk voor te bereiden. Hiervoor is een hoop kennis en planning nodig. In deze blog geven we je daarom enkele tips die jou kunnen helpen bij het voorbereiden van de internationalisering van jouw onderneming.

Wetgeving

Voordat je voet aan de grond zet in een nieuw land is het raadzaam om goed op de hoogte te zijn van de wetten en regels in het gewenste land. Je kunt dit het beste doen door het gesprek aan te gaan met iemand uit het gewenste land die verstand van de wet heeft bijvoorbeeld een jurist. Deze kan je helpen in het opstarten van jouw onderneming in het nieuwe land en je daarnaast vertellen of je het op de juiste manier doet. Over het algemeen komen de wetten en regels wel aardig overeen, maar er zullen altijd wel kwesties zijn waar je nooit over hebt nagedacht. Wanneer je zelf alleen maar Nederlands spreekt, dan is het raadzaam om naast de jurist ook een vertaalbureau in de arm te nemen. Deze kan je helpen tijdens de communicatie met de jurist. 

Taalbarrière

Een nieuw land betekent over het algemeen ook een nieuwe taal. Om jouw boodschap in het nieuwe land over te kunnen brengen dien je een beedigd vertaalbureau in de arm te nemen. Deze kan jou helpen met het vertalen van essentiële uitingen van jouw bedrijf zoals je website, je missie en bijvoorbeeld je visie. Wanneer je deze essentiële bedrijfsuitingen niet juist laat vertalen, dan zal je bedrijf zich in het andere land vanaf moment één anders positioneren. Dit is niet goed voor de algehele uitstraling van jouw onderneming. Daarnaast kunnen we je altijd aanraden om zo snel mogelijk een aanspreekpunt in het nieuwe land te creëren. Zo kunnen nieuwe klanten in ieder geval terecht bij een klantenservice die in het juiste land gevestigd is en waarmee in de eigen taal gesproken kan worden.