Gemiste oproepen terug bellen of juist niet

wiegebeld

Een telefonische oproep missen is nooit fijn. Je vraagt je af wie heeft mij gebeld, waarom er is gebeld en of er iets dringends is. Met de telefoons van tegenwoordig is het heel makkelijk om te zien welke oproepjes je hebt gemist. Heeft een bekende contactpersoon je geprobeerd te bellen, dan zie je waarschijnlijk meteen de naam staan op je schermpje en heb je misschien zelfs al een idee waar het om gaat. In die gevallen is het geen moeilijke keuze voor je of je wel of niet gaat terug bellen. Wanneer het gaat om een beller die geen contactpersoon van je is, wordt alleen het telefoonnummer weergegeven. Lastig om aan de hand van alleen een telefoonnummer te bepalen of je wel of niet gaat terug bellen. Ga dan eens het telefoonnummer zoeken op internet en wie weet word je wat wijzer over wie je gebeld heeft.

Lastige telefoonnummers

Word jij vaak gebeld door een bepaald telefoonnummer? En weet je niet precies waar het vandaan komt of waarvoor ze bellen? Ook dan is het een goed idee om eens te proberen op te zoeken van wie dat telefoonnummer is. Op internet is het niet zo moeilijk om informatie over telefoonnummers te vinden. Er zijn verschillende websites die je kan gebruiken om omgekeerd te zoeken. Dat wil zeggen, een persoon opzoeken aan de hand van een telefoonnummer. Een voorbeeld van een dergelijke website is wiegebeld.nl. Met name wanneer het gaat om een telefoonnummer waar meerdere mensen door worden lastig gevallen zal het niet moeilijk zijn om er iets over terug te vinden. Hoe meer mensen er negatieve ervaringen mee hebben, hoe meer mensen er op een website als wiegebeld.nl een reactie over plaatsen. En des te makkelijker is het dus voor jou om informatie te vinden over het betreffende nummer.

wiegebeld

Positieve en negatieve bel-ervaringen

De informatie die je op internet vindt over een bepaald telefoonnummer kan positief zijn of negatief. Betrouwbare winkels of bedrijven die je ergens goed mee geholpen hebben krijgen positieve reacties van hun klanten. Op de website wiegebeld.nl zie je dat terug aan de groene duim omhoog die bij het telefoonnummer gemeld staat. Oppassen is het wanneer het een nummer betreft met een rode duim omlaag. Dat zijn de nummers waar men over het algemeen een heel stuk minder tevreden is. De kans is dan zeer aanwezig dat het gaat om een onbetrouwbaar nummer. Wie het nummer is gebruik heeft kan bijvoorbeeld je proberen iets te verkopen door lang aan te dringen. Een ander voorbeeld is dat er wordt geprobeerd je inloggevens of bankgegevens te ontfutselen. Het komt ook nogal eens voor dat je wordt gebeld door een medewerker van een buitenlands call center, die slecht Engels spreekt en je een raar verhaal vertelt of rare vragen stelt over bijvoorbeeld je computer. Door de waarschuwingen van andere gebruikers ben je al snel gewaarschuwd voor dergelijke telefoonnummers. Je kan ze dan of negeren of het nummer blokkeren zodat je niet meer lastig gevallen wordt.