Een goede planning is het halve werk

Je hebt vast wel over planning software gehoord. Het is een ultieme oplossing voor al je problemen zeggen sommige. Andere zeggen weer dat het altijd voor afleiding zorgt van het echte werk. Ik zou zeggen dat planning software ergens in het midden ligt in de werkelijkheid. Een goede planning zorgt ervoor dat je sneller en effectiever werkt. Ook kun je veel beter met onverwachte dingen omgaan. Wanneer je weet dat je een buffer hebt van zoveel tijd is het niet een ramp als er plotseling iets gebeurd waardoor je vertraging oploopt. Je weet wanneer wat af moet zijn en hebt duidelijk overzicht.

Waarom een planning software van pas komt

Waar het echt mis gaat is eigenlijk in de manier waarop de mens zelf met allemaal problemen komt aanzetten die irrationeel zijn. De mens is goed in een paar dingen. We beginnen projecten met passie en hebben vaak een goede drijfveer om onszelf te bewijzen tegenover anderen of onszelf. Maar al deze dingen betekenen vrij weinig wanneer je alleen maar rationeel hoeft te zijn. En dat is wat mensen juist niet zo goed in zijn. Wij zijn geen homo economicus. We maken onze beslissingen niet op een wiskundige manier. In tegenstelling; vaak worden onze grootste beslissingen gemaakt vanuit een emotie. Projectmanagement software kan helpen bij het managen van allerlei dirverse projecten.

Waardoor denken we dan zo?

En toch groeien we op met het idee dat we allemaal een grote capaciteit hebben voor emoties. Er zijn verschillende redenen die hiervoor te bedenken zijn. Ten eerste zijn er manieren om en mensen die daadwerkelijk op een rationele manier kunnen denken. Het is een groot probleem waar filosofen al duizenden jaren aan werken dus we hebben methodes bedacht om met irrationeel denken om te gaan. Een bekend voorbeeld is de filosofie van de stoa. Bij deze filosofie werd er een grote nadruk gelegd op het loslaten van alles wat niet in jouw macht lag en je alleen te focussen op dingen waar je invloed op kon hebben.