Een aantrekkelijke website die je niet zomaar wegklikt

Wat is de manier om een website hoger in google te krijgen? Mensen moeten de website te zien krijgen als zij de zoekwoorden intypen waar jouw website omdraait. Vaak is er een lange lijst zoekwoorden waarbij jij wilt dat jouw website in het rijtje met zoekresultaten staat. Nagaan of dit daadwerkelijk het geval is, is daarom noodzakelijk. Er zijn sites waarbij je kunt controleren of jouw website door google gelinkt wordt aan een zoekwoord. Mocht dit niet het geval zijn, dan moet je gaan regelen dat dit wel het geval is. Daar zijn verschillende manieren voor, het komt erop neer dat je google een verband moet zien leggen tussen de website en het zoekwoord. 

Lezers vasthouden op de website 

Je wilt uiteraard ook dat mensen jouw website meteen weer wegklikken wanneer ze niet direct vinden wat ze zoeken. Om dit te voorkomen zal je ervoor moeten zorgen dat het woord waarvoor deze mensen in de eerste plaats zijn gekomen vaak terug te vinden is op de website. Gebruik het voornamelijk veel in de titel van de tussenkopjes die er betrekking op hebben, zo worden deze snel gevonden. Als de zoekwoorden makkelijker terug te vinden zijn op de website van de concurrent, dan gaat natuurlijk iedereen daar naar toe. 

Door content marketing mensen aan je binden 

Wat hierboven beschreven wordt over zoekwoorden verwerken valt onder content marketing. Het komt er hierbij op neer dat op jouw site zoveel mogelijk content terug te vinden is die voor de bezoekers van de site relevant is. Wanneer dit het geval is zullen zoekmachines automatisch jouw site eerder laten zien. Het is dus belangrijk jouw doelgroep goed te kennen en voor hen een grote stroom tekst en foto’s aan te bieden die ze willen zien. Dit zal er ook voor zorgen dat deze mensen terug komen op de website. Bezoekers vast houden is misschien nog wel belangrijker als nieuwe bezoekers vinden.