De gezichtsverzorging voor mannen

Ben je een man en wil je meer weten over de gezichtsverzorging bij mannen? Dan moet je vooral deze artikel verder lezen, want dan kom je meer te weten welke huidtype je hebt en welke handelingen je moet gebruiken voor de optimale gezichtsverzorging. De huid speelt namelijk een grote rol in beschermingen tegen invloeden van buitenaf. Het zorgt er namelijk voor dat je immuunsysteem zijn werk doet tegen virussen en bacteriën.

Welk type huid heb je?

De huidtypes zijn onderverdeeld in vier verschillende types. De vier huidtypes zijn: een normale huid, een vette huid, een droge en gevoelige huid of zelfs een combinatie van twee huidtypes. Let daarom op dat de producten die jij gebruikt tijdens jouw gezichtsverzorging routine wel specifiek zijn afgestemd op jouw huidtype. Wanneer je het doekje schoon blijft en je huid niet vettig is, dan heb je een normale huid. Bij een vette huid heeft het doekje namelijk wel vettige plekken en heeft je neus en wangen een milde glans. Bij een droge en gevoelige huid, heb je wanneer het doekje droog blijft, toch een trekkerige huid. Bij een combinatie van huidtypes. Is de T-zone op je gezicht vettig, waarbij de rest dan normaal of droog is.

De handelingen voor optimale verzorging

Let dus wel op dat je alleen producten gebruikt die speciaal voor jouw huidtype bedoeld zijn, want dan heb beschik je over de juiste effect van een gezichtsverzorging. De handelingen zijn reinigen, scrubben en hydrateren. Bij het reinigen van de huid is het vooral nodig dat je huid ‘s nachts afvalstoffen via de poriën afvoert. Door te scrubben worden alle dode huidcellen verwijderd. Hierdoor krijgen de gezondere huidcellen de kans om optimaal te kunnen leven. En als laatste het hydrateren, bij het hydrateren van de huid is het aanbrengen van een vochtinbrengende crème, zodat je gezicht doorheen de dag voldoende beschermd is tegen uitdroging.