Alles wat je wilt weten voor je merknaam registreren

Ga jij je merknaam registreren? Dan zul je vast een hoop vragen hebben. Het is allereerst al super stoer om voor jezelf te beginnen en je product of dienst op de markt te zetten. Als je eenmaal weet wat je wilt doen, is het tijd om een merknaam te bedenken. Maar welke naam past bij jou en jouw bedrijf? Zorg voor een naam die goed opvalt, maar nog niet bestaat. Als jij je naam eenmaal hebt, kun je deze officieel laten registreren. Zo kunnen concurrenten er niet vandoor gaan met jouw merknaam en voorkom jij problemen doordat je niet per ongeluk de merknaam van een ander gebruikt.

Kun je wel een beetje hulp gebruiken? 

Er zijn ook mensen en bedrijven, zoals bijvoorbeeld Merknaamregistreren.be, die jou kunnen helpen met het registreren van jouw merknaam. Zij weten precies wat er allemaal bij komt kijken en aan welke eisen jij en je merknaam moet voldoen. Zo mag de merknaam van jou niet teveel over de functie die je doet beschrijven of over je locatie. Ook is het belangrijk dat jij niet een gelijke of bijna gelijke merknaam van een ander gebruikt. Om hier geen inbreuk op te doen wordt er vooraf gecontroleerd of de naam die jij wilt registreren nog beschikbaar is. 

Bescherming voor jou en je concurrenten

Het feit dat jij bescherming krijgt als jij je merknaam registreren geldt ook voor je concurrenten. Gebruik jij een naam die zij al hebben geregistreerd? Dan kunnen er juridische stappen  ondernomen worden tegen jou. Maar gebruikt een ander jouw geregistreerde merknaam dan kun jij juist juridische stappen ondernemen. Nog een bijkomend voordeel is dat je producten lastig nagemaakt kunnen worden, omdat alleen jij vanuit jouw merknaam mag handelen. Zo maak jij jezelf ook betrouwbaarder voor je bestaande of toekomstige klant