Bij BTL vind je de boomspecialisten met de meeste ervaring en kennis op het gebied van die prachtige grote, hoge, groene jongens. Natuurlijk hebben we het dan over bomen! In alle soorten en maten, in parken, bossen en straten. Zonder bomen bestaat er geen leven zou je kunnen zeggen. Om maar eens te benadrukken hoe belangrijk ze zijn in de samenleving. Maar om zo veel mogelijk te kunnen genieten en profiteren van deze natuurobjecten, is er enig onderhoud en expertise nodig.  

De boomspecialisten van BTL beschikken over de nieuwste inzichten in technologische ontwikkelingen. Er wordt samengewerkt met instituten die wetenschappelijk onderzoek uitvoeren en hierdoor is men altijd op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen. De bomendienst van BTL zet zich in voor verzorging en onderhoud van bomen. Als klant kun je er met vraagstukken terecht als er een boom ziek is, als je meer wilt weten over het beleid in een gemeente, maar ook gewoon voor algemeen advies.  BTL heeft inmiddels meer dan veertig jaar ervaring in deze groene sector.

Er wordt gewerkt met de volgende drie expertises:

  • Boomziekten en -aantastingen; Ook bomen kunnen ziek worden. Dit kan nare gevolgen hebben met uiteindelijk een boom die omvalt. Om dit in de straatbeelden te voorkomen werken de boomspecialisten aan een gezonde boom. 
  • Boomtechnisch advies; Bij BTL beschikt met over de juiste onderzoeken, kennis en apparatuur om voor een langdurig behoud van de bomen te kunnen zorgen.
  • Specialistische boomverzorging; Als een boom verplaatst, verzorgd of behandeld moet worden, zijn de medewerkers van BTL er als de kippen bij. Zij zijn de aangewezen mensen om voor de beste oplossing te zorgen.